woensdag 22 december 2010

Zon, zalige zon!


Vandaag was een prachtige, zonnige dag. De hele dag was er bijna geen wolkje aan de lucht, dus daar moesten we gebruik van maken. Eerst zijn we naar het Zuiden van de stad gereden om daar met een kabelbaan naar een gebouw opeen hoge top te gaan en van het uitzicht te genieten. Het waaide wel hard en de gondels aan de kabel zwiepten af en toe behoorkijk heen en weer, bijna een kermisattractie.

Na een paar plaatjes schieten en een bakje koffie daalden we weer af en stapten in de auto, met het plan een kleine wandeling in een bos langs de zee bij Lyttleton te maken. We namen echter de verkeerde afslag en zonder dat we er erg in hadden reden we ineens onder de gondelbaan door over de Summit Road en hadden we weer hetzelfde uitzicht. Die kosten hadden we ons dus kunnen besparen. ;-)


Weer beneden in de stad zijn we met een gratis pendelbus (fijn, dat er gratis openbaar vervoer bestaat) naar Cathedral Square gereden en hebben we ons als hele foute toeristen in een bootje laten rondvaren over de Avon. Heel Engels, want daar houden ze hier van, met een jongen achterop met een lange stok die ons vooruit duwde. Vorig jaar deden we dit nog in Canterbury en ik ken het ook uit Cambridge en het moet gezegd, dat kunnen ze hier in Christchurch ook prima nadoen.


Omdat het zulk mooi weer was, maar ook erg warm in de brandende zon, hebben we nog een tijdje in de Botanical Gardens rondgestruind, waar allerlei in- en uitheemse planten en bomen te zien zijn en ook nog wat ouderwetse grote kassen. Een lekker rustig middagje dus en Christchurch heet niet voor niets de Garden City.

Vanavond gaan we in het hotel eten en doen we verder weinig, want van de warmte wordt je best loom. Morgen schijnt het wat koeler te worden en rijden we weer verder naar het Zuiden, naar Dunedin, waar ons hopelijk weer veel moois te wachten staat.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Annet en Mathijs,
  Eindelijk dan wat beter weer, hoewel wel erg warm. Of valt het door de wind wel mee? Hier heeft het de hele middag en avond gesneeuwd. Dus weer lekker glad. Hopelijk is het met de Kerst wat beter weer, maar het word wel een witte Kerst hier in het Noorden. Veel plezier.
  Liefs Jan en ma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annet en Mathijs,
  Alvast prettige kerstdagen op de zonnige, andere helft van de wereld! Hier ligt nu ook veel sneeuw, dacht ik nog dat we er goed afkwamen... Heb zelfs mijn bezoekje aan Carola moeten skippen...
  Groetjes, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk even de tijd genomen weer even de reisverslagen te lezen. Gek om te zien dat je klaagt over de warmte :-) Uit een wit winters Nederland Heel fijne Kerstdagen gewenst, ook dat zal wel vreemd zijn...korte mouwen en kalkoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt allemaal voor de lieve wensen! We zijn erg blij met alle reacties en wensen jullie ook een fijne kerst.

  BeantwoordenVerwijderen