woensdag 29 december 2010

Lord of the Rings land

Het was een prachtige dag vandaag! Zo, dat moest er even uit. Het was prachtig qua weer, maar zeker ook qua natuur. Wat een mooie omgeving is dat hier toch bij Queenstown. Vanochtend hebben we eerst een boottochtje van anderhalf uur op het Wakatipu meer hier gemaakt, wat bij stralende zon bepaald geen straf was. Het was in de wind nog wel vrij fris, maar we genoten van de mooie bergen, de uitleg van de kapitein van de Million Dollar Cruise boot (met zo’n naam kan je ook niet fout gaan) en we lieten alles maar over ons heen komen.
Voor vanmiddag hadden we een 4wd safari geboekt. Klinkt avontuurlijker dan het is, want je wordt in een comfortabel busje rondgereden en op een gegeven moment verlaat je dan de gewone weg en ga je over grindpaden en af en toe door een stroompje dat over de weg loopt. We hadden geluk, want de weg was gisteren nog onbegaanbaar en er werd ook nog steeds aan gewerkt om de weggeslagen delen weer te vervangen. Al die regen van de laatste dagen heeft wel gevolgen gehad dus.

We deelden de bus met 3 Australiƫrs en de rit voerde naar het noordelijkste punt van het meer, naar Glenorchy en daarna door een deel van een natuurpark en door Paradise. En dat deed zijn naam eer aan. Prachtige vergezichten over het meer naar met sneeuw bedekte pieken en mooie bossen. Er stond nog een aardig optrekje te koop, met ruim 50 ha (voornamelijk landbouw) grond en grenzend aan het beschermde natuurgebied. Kosten? 12 miljoen. Maar dan heb je ook wat.

De spieren in mijn gezicht raakten wat gespannen van de brede grijns die ik de hele middag op mijn gezicht had, maar het was ook allemaal zo adembenemend mooi, dat moet je echt meemaken. De gids die ons rondreed, had hier en daar nog wat verhalen over welke scenes uit Lord of the Rings er waar gefilmd waren. Best veel wel, maar het interesseerde Mathijs meer dan mij. Verder moet je de foto’s maar bekijken, die zeggen eigenlijk genoeg.

Morgen gaan we nog meer moois zien, want dan rijden we dwars door de bergen naar de westkust, naar onze volgende bestemming, Franz Josef.

3 opmerkingen:

 1. We houden met kerst altijd een Lord of the Ring's marathon, dus extra leuk om te lezen en aan de foto's te zien hoe uitzonderlijk mooi het land is.
  genieten jullie er maar van en neem al dat moois in je op, jullie moeten er straks een tijd op teren, groetjes en een goede jaarwisseling wel veel eerder dan bij ons, hahahaha, duurt volgend jaar voor jullie veel langer.

  Engel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag weer even met jullie mooie reis meegeleefd. Het ziet er allemaal prachtig uit. Hier hebben we de oliebollen al weer gebakken. Geniet van al het moois.
  Liefs van Jan en ma.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maken jullie een prachtige reis. Het is een genot om te lezen en naar de foto's te kijken.
  Geniet nog maar lekker.

  Ik lees inmiddels wel een ebook! Het is dus gelukt Annet.

  Groet Lucie

  BeantwoordenVerwijderen