maandag 13 december 2010

Bay of Islands

Vandaag een dagje om de Bay of Islands te verkennen, en er is maar één manier om dat te doen: per boot. Dus vroeg opgestaan, want we moesten ons om kwart voor negen melden voor een boottocht van een halve dag door de Bay of Islands. Er was regen voorspeld, dus de regenjas en fleece-vesten gingen in de tas. Gelukkig kunnen ze het weer hier ook niet voorspellen, want alhoewel de dag grijs begon, werd het steeds mooier en warmer.

De boottocht leverde alles wat we ervan verwacht hadden. Allereerst een hele school met dolfijnen die vrolijk in het water sprongen en meezwommen met toeristen van een andere boot (swimming with dolphins was een andere cruise). Daarna langs allerlei eilandjes en rotsformaties om tenslotte uit te komen bij de “hole in the rock”, een soort natuurlijke poort in een eilandrots waar de boot net doorheen kon varen. Bij slecht weer deden ze dat niet, maar dat probleem hadden wij gelukkig niet. Tenslotte legden we aan bij Urupukapuka Island, het grootste eiland in de baai. In een uur tijd kregen we daar een lesje Maori-geschiedenis van een Maori. Hij sprak gelukkig wel Engels, want aan die Maori-taal is geen touw vast te knopen. Hij lulde wel vijf kwartier in een uur, en dat achteruitlopend terwijl wij achter hem aan sjokten. De zon was inmiddels volop gaan schijnen en dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op.

De tocht eindigde voor ons in Russell, een klein dorpje tegenover Paihia aan de andere kant van het water. Nadat we daar geluncht hadden, hebben we de ferry teruggenomen naar Paihia. We verblijven in een motel, en daar hebben ze ook een wasgelegenheid, dus tijd om wat kleren schoon te maken. Terwijl de wasmachine draaide, ben ik lekker even in de baai gaan zwemmen, hopende dat ik niet te erg zou verbranden.

Aan het eind van de middag naar de Waitangi Treaty Grounds gereden, dat is de plek waar een verdrag werd getekend tussen de Engelsen en de Maori dat later door beide partijen anders werd uitgelegd. Er is een 35 meter lange Maori-kano, het Treaty House en een Maori-ontmoetingshuis. Allemaal best aardig, maar niet de 25 dollar waard die je er als niet-Nieuwzeelander voor neer moet tellen. We een prachtig aangelegd terrein.

Aangezien we in het motel een studio met keuken als verblijf hebben, besloten we dit keer maar eens zelf te koken, voor de afwisseling. Dus boodschappen gedaan en prima gegeten. Morgen nog een dag hier, dan gaan we naar de westkust toe waar we de grote Kauri-bomen hopen te aanschouwen.

4 opmerkingen:

 1. Vette shit dude!
  Beter dan 's ochtends je auto voor de zoveelste keer weer ijsvrij krabben.

  mzl,
  Martijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige avonturen! Veel plezier
  Gr.
  John Hanswijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Annet en Mathijs
  Tot dusver alle berichten van jullie gelezen. We leven echt met jullie mee. Veel plezier verder.
  Liefs Jan en ma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig om te lezen allemaal. Jaren geleden zijn we ook in Nieuw-Zeeland geweest. Prachtig he.
  Have fun!
  Lizette

  BeantwoordenVerwijderen