zondag 5 december 2010

Hong Kong troubles

We hebben de eerste etappe achter de rug, we zijn veilig in Hong Kong aangekomen. Het leek er even op dat we op Schiphol de nacht op een veldbedje moesten doorbrengen vanwege het slechte weer, maar gelukkig ging de Boeing 747-400, na een uitvoerige de-icing procedure, toch om kwart voor 12 weg. Met slechts 1 uur vertraging kwamen we tegen het eind van de middag in Hong Kong aan, waar we vervolgens van plek naar plek op het vliegveld werden gestuurd en uiteindelijk in een bus belandden die ons, via enorme omwegen, bij ons hotel afzette. Mooie kamer op de 9e verdieping, met om de hoek de drukke winkelstraten van Kowloon.
Meteen stortten we ons in de mensenmassa in een klamme warmte, om er vervolgens na een uurtje achter te komen dat Mathijs zijn iPhone kwijt was. Het zit ons toch echt niet mee, zeg! Dus terug naar het hotel, want daar zal hij dan wel liggen, maar niets. Geen idee ook wat er gebeurd is, uit een zak gevallen of domweg gestolen, we weten het niet. Pffff. Even afreageren en toen toch maar stappen ondernomen om het ding te blokkeren. Gelukkig heeft het hotel internet (niet gratis natuurlijk) dus het nummer van de T-Mobile klantenservice was zo gevonden en contact met het thuisfront was zo gelegd want de contactlijst uit de foon staat ook nog op de iPad (die gelukkig in de kluis kan).
Voor vanavond is de lol er wel een beetje af verder en we zijn ook moe en hebben slaap, dus voorlopig even niks meer doen hier. Morgen een nieuwe dag met nieuwe indrukken en Hong Kong gekte.

3 opmerkingen:

 1. Aj vergeten je goede reis te wensen. Gelukkig staat het reisblog in mijn feeds. Lullig begin zo zeg.
  Geniet van HongKong, ben heel benieuwd naar de eravringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beter je foon kwijt dan Annet. Of stiekem toch niet ;-)
  Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas moest ik jullie vakantieborrel in Ruys van afgelopen vrijdag door een griepje aan me voorbij laten gaan.

  Ondanks dat je gehecht was aan Iphone en dat je nu niet in een oogopslag het weer op de buienradar ziet kan de vakantie gewoon beginnen hoor. We blijven jullie volgen. Ik heb Paul op zondag 5 december gesproken en hij zit al aan de kersttafel op jullie te wachten.

  Groet,

  Ron & Karen

  BeantwoordenVerwijderen