woensdag 15 december 2010

Bay of Islands naar Rotorua

Vandaag was vooral een auto-dag, want we moesten van Paihia bij de Bay of Islands naar Rotorua, bijna 500 kilometer naar het Zuiden rijden. Dat ging gelukkig heel voorspoedig, voor zover dat mogelijk is op tweebaanswegen waar je niet harder dan 100 mag en meestal niet harder dan 80 kan omdat het allemaal heel bochtig is. Rond Auckland (been there, done that) was het nog even heel druk, maar file was er gelukkig niet bij. Ik vraag me af of ze dat hier eigenlijk wel kennen, want over het algemeen is het vrij rustig in het verkeer.

Rotorua staat bekend als toeristen uitvalsbasis voor de vele omliggende vulkanische bezienswaardigheden, waar we morgen een aantal van willen bekijken. Toen we naast ons hotel uit de auto stapten werden we meteen geconfronteerd met een vrij smerige zwavelstank die van het meer naast het hotel afkomstig bleek te zijn. Even wennen dus, net als aan de vele zeemeeuwen die luid krijsend boven de “sulphur flats” aan de rand van het meer rondvliegen. De stad is niet heel spannend, veel bedrijven, veel grote keten-namen als MacDonalds, KFC, Pizza Hut en in het centrum nog een hoeveelheid restaurantjes met vooral Aziatisch eten.

In de omgeving van de stad zijn vele geisers te vinden, iets wat we nog nooit hebben gezien en verder zijn er borrelende warme bronnen in bijzondere kleuren en meerdere modderpoelen. Bij de plaatselijke iSite hebben we een paar folders gehaald en daar 2 parken uit gekozen voor morgen en eentje voor overmorgen als we weer verder naar het Zuiden rijden. De avond houden we de ramen goed dicht omdat er zwermen kleine “trout flies” rond het hotel schijnen te vliegen. Weliswaar niet schadelijk voor mensen, maar toch niet prettig om binnen te hebben lijkt me.

1 opmerking:

  1. Ik zou zeggen, die zwaveldampen maar flink opsnuiven: Zwavel vervult in het lichaam een belangrijk functie bij de ontgifting, zie: http://www.gottswaal.nl/detail.php?cod=248&page=50&groep=licha

    Hebben jullie vast wel nodig na al die MacDonalds en KFC maaltijden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen