maandag 27 december 2010

Mistig Milford Sound

Vandaag zijn we naar Milford Sound gereden, een van de mooiste stukjes natuur van Nieuw Zeeland, dus een van de top toeristen attracties. Het is vanaf Te Anau ongeveer 2 uur rijden en onderweg zijn nog wat stops langs de route die duidelijk te herkennen zijn, omdat alle bussen daar ook stoppen en honderden mensen tegelijk uitbraken. Zo stopten we nog bij de Mirror Lakes, waar je de bergen mooi kan zien reflecteren in het water. Ook zagen we op een parkeerplaats nog een paar Kea, een soort grote papegaaien, die behoorlijk mak waren omdat er steeds stomme toeristen de waarschuwingen om ze niet te voeren negeerden.

Aan het begin van de dag was het nog redelijk weer, niet al te warm, maar wel droog in ieder geval. Dat was helaas over toen we dichter bij de Milford Sound kwamen en tegen de tijd dat we daar op een boot stapten om 2 uur 's middags goot het behoorlijk. De boottocht voerde heen en terug door de Sound en heel even waren we nog op de Tasman Sea. Doordat er steeds meer regen viel werden de watervallen die van de bergen naar beneden stortten ook steeds talrijker en dat was dan in ieder geval wel iets dat niet iedereen daar te zien krijgt. Helaas hebben we niet van een uitzicht kunnen genieten, want daarvoor was het veel te mistig.


Het regende de rest van de dag en avond, dus terug in het hotel hebben we nog weinig ondernomen. Morgen rijden we weer verder, op zoek naar hoge bergen en beter weer rond Queenstown.

2 opmerkingen:

 1. Misschien niet fijn, mist en regen maar wel mooi voor deze laatste foto, die silhouetten achter elkaar!

  Leuk om jullie zo te volgen!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's allemaal en wat een wonderbaarlijke natuur. Ik hoop dat jullie een fijne kerst hebben gehad en alvast een gelukkig uiteinde.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen