maandag 20 december 2010

Op naar het Zuidereiland!

Vanochtend was het tijd om het Noordereiland te verlaten, want het weer zat nog steeds niet mee in Wellington en we hadden betaald voor de ferry naar de overkant. Om half 11 voeren we van Wellington naar Picton via de Cook Strait en daarna door de Marlborough Sound, een gebied van (schier)eilanden aan de kop van het Zuidereiland. Ook hier was het nog regenachtig, maar evengoed was het een mooie overtocht van ruim 3 uur. We besloten iets bij te betalen om gebruik te kunnen maken van de Club Card Lounge op het schip, waar geen kinderen mochten komen en we koffie, thee, fris en koekjes mochten nemen zoveel we wilden. Wat een feest. ;-)

Vanuit een regenachtig Picton pakten we de motorway 1 weer op, die we ook op het Noordereiland veel gereden hebben. De 1 voert hier langs de oostkant naar beneden, eerst rond Blenheim door een prachtig heuvellandschap met geel gras en af en toe wijnranken en daarna langs de kust van de Stille Oceaan. Eindelijk klaarde het op en werd het ook een stuk warmer (tegen de 30 graden) en konden we echt genieten van al het mooi natuurschoon. Bij een uitzichtpunt zagen we onze eerste zeehonden (New Zealand fur seals), die we met onze neus ook makkelijk hadden kunnen vinden. Waarom stinken die beesten toch zo?

Ons overnachtingsadres in Kaikoura is een motel aan de weg langs de zee, dus prima uitzicht. Wat vooral opvallend is, zijn de immens hoge bergen die hier vlak achter Kaikoura liggen, met zelfs nog besneeuwde toppen. Dat schijnt, zo vlak bij zee, best wel bijzonder te zijn. We zijn nog naar een uitzichtpunt gereden om de mooiste plaatjes te kunnen schieten. We hadden geen zin in koken, dus hebben we het restaurant van het motel geprobeerd en goedgekeurd. ’s Avonds was het nog steeds zwoel te noemen, dus een wandelingetje langs het water was een mooie afsluiting van de dag.

Morgen gaan we weer verder naar het Zuiden, maar eerst hebben we ’s ochtends nog een boottocht van Kaikoura Whale Watch geboekt en we hopen in ieder geval 1 walvis te kunnen spotten. Ook zeehonden, dolfijnen en albatrossen lijken mogelijk, dus we zullen zien.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Annet en Mathijs,
  Ik vind het erg leuk jullie verhalen te lezen en 'met jullie mee te reizen via jullie weblog'.
  Het weer zit misschien niet altijd even mee, maar wat jullie beschrijven en de foto's zeggen genoeg! Geniet van al het moois en ik kijk uit naar het vervolg ;-)
  Nog een fijne vakantie!
  Groeten,
  Bart Jorritsma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mathijs en Annet,

  Het duurde een half uur om een google account aan te maken, maar het is gelukt.
  Leuk om zo te bekijken wat jullie aan de andere klant van de wereld allemaal beleven! Wij zitten tot aan onze oksels in de sneeuw, glibberen over de wegen naar ons werk. Afgelopen vrijdag was de sneeuw zo hoog dat ik er 4,5 uur over heb gedaan om thuis te komen vanuit Leidschendam. Maar ook hier mooie plaatjes, maar dan in het wit.

  De kerstvakantie is begonnen, dus de kids genieten volop van de sneeuw.

  Nou, we volgen jullie vanaf een afstandje. Geniet van de omgeving en elkaar!

  Frank en Majorie

  PS Mathijs denk eraan: shag in een waterdichte zak bij het kanoën!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bart wat leuk dat je ons blog ook leest! Fijne feestdagen gewenst!

  @Frank en Majorie: de shag is nog steeds droog, want we kiezen tot nu toe steeds wat grotere boten om mee rond te varen. :-) Fijne kerstdagen in dat witte landje van ons!

  BeantwoordenVerwijderen