dinsdag 7 december 2010

Kennismaking met Hong Kong

Je telefoon kwijt raken in Hong Kong. Een beter excuus om dan toch maar een iPhone 4 te kopen kan ik echt niet bedenken. Maar goed, zie er dan nog maar eens eentje te vinden. Overal hebben ze hem, het doosje van de iPhone 4, alleen de telefoon zelf is overal uitverkocht. Tenzij je in een of ander vaag computerwinkeltje de hoofdprijs wil betalen, en daar heb ik niet zo heel erg veel zin in. Eerst maar eens checken wat dat ding in Nederland eigenlijk kost.

Traveltip van de dag: ga in Hong Kong niet voor 11 uur ‘s-ochtends shoppen voor iets anders dan eten. Alle winkels zijn dan namelijk nog dicht. Om 10 ‘s-avonds is het geen probleem, dan kun je bovendien over de hoofden lopen. Straten waar overdag auto’s rijden zijn opeens “pedestrian only”, markten worden uit de grond gestampt, kortom één groot gekkenhuis.

Vanmiddag hebben we echt de toerist uitgehangen, een bustour langs de highlights van Hong Kong Island. We zitten zelf met ons hotel in Kowloon, zeg maar het vaste land van Hong Kong. Na een iets te lange bustocht langs een heleboel hotels om mensen op te pikken (wij waren het eerste hotel waar ze langs kwamen) begon de tour met letterlijk het hoogtepunt: Victoria Peak. Dat is het hoogste punt van Hong Kong Island met vijfhonderdnogwat meter en een prachtig uitzicht op de indrukwekkende skyline van Hong Kong. Met de bustour was zelfs speciaal voor de gelegenheid een fotograaf meegegaan om dit moment vast te leggen. Aan het eind van de middag had hij de foto al uitgeprint. Het lijkt er verdacht veel op dat de achtergrond er een beetje bij gephotoshopped is, want alhoewel het toch echt een beetje heiig was, is de achtgrond op de foto haarscherp. Net als de voorgrond trouwens, dus we hebben hem toch maar gekocht.

De tweede stop tijdens de tour was Aberdeen, een pittoresk vissersplaatsje aan de zuidkant van Hong Kong. Of wat er nog van over is, in de haven lagen meer luxe jachten dan vissersboten. We zijn er met een sampan doorheen gevaren en kwamen daarbij onder andere langs het Jumbo Restaurant, naar het schijnt het grootste drijvende restaurant ter wereld. Best leuk, maar niet echt spectaculair.

Wie ooit in China op vakantie geweest is, weet dat een excursie in China niet af is zonder het verplichte bezoek aan de huppeldepupfabriek. In dit geval was het de juwelenfabriek. Dus dat onderga je dan maar. Gelukkig hadden ze er wel een toilet, zodat het bezoek niet helemaal voor niets was.

Tenslotte hebben we nog een bezoek gebracht aan Stanley Market, een grote openlucht markt. We voelden ons even weer helemaal thuis, het was net alsof je op de Beverwijkse Bazaar rondliep, maar dan alleen het Chinese gedeelte.

Toen we rond zeven uur weer in het hotel waren, hadden we nogal honger dus besloten we voor snel en gemakkelijk te gaan, het lopend buffet. En dat was boven verwachting goed, zelden zo van een lopend buffet genoten. Na de Starbucks nog even een bezoekje te hebben gebracht (2x vandaag, die varen wel bij onze cafeïnezucht), was het welletjes. Afzakkertje in de hotelbar met de Macbook op schoot en nou gaan we kijken of de jetlag al overwonnen is.

Meer foto's, zie hier.

6 opmerkingen:

 1. Ik ontdek nu jullie reisblog: leuk om te lezen!
  Ik hoop dat alles goed mag gaan met Matthijs' vader.
  Hebben jullie al een I-Phone voor een redelijke prijs kunnen kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk om te lezen en te zien hoe gigantisch de stad is, zo hebben wij toch een indruk hoe jullie het beleven.
  geniet er van.
  een warme groet uit een koude school op de kop van de haven in IJmuiden.

  Engel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om jullie reisblog te lezen! Wou het al een paar dagen bekijken, maar de buikgriep sloeg hier in alle hevigheid toe... Hopen dat het met Mathijs zijn vader de goede kant opgaat. Wat balen van die I-phone zeg! Geniet ervan aan de andere kant van de wereld! Groetjes, Jeanette Noordhof

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vergeet niet om je rust te nemen in een boeddhistische tempel. In deze drukke stad een bijzondere ervaring. (vonden wij tenminste)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er weer gelikt uit, jullie weblog, en dat nog wel zonder de I-phone van Mathijs.....O nee, die heb je daarbij helemaal niet nodig, alleen goede webbloggers, maar dat is jullie wel toevertrouwd! Enfin, ondanks deze reis met de nodige pech begonnen te zijn, toch goed te lezen dat het jullie verders goed gaat! Tussentijdse groet van Borrel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt allemaal voor de leuke reacties! We schrijven nog even verder!

  BeantwoordenVerwijderen