zaterdag 25 december 2010

Ho ho ho, van Dunedin naar Te Anau

Eén van de voordelen van Nieuw Zeeland is dat alles bijna altijd open is. Winkels zijn vaak zeven dagen per week open, vaak tot laat of zelfs 24 uur per dag. En dat 364 dagen per jaar. En die ene dag dat ze allemaal niet open zijn was vandaag, Christmas Day. Dat hadden we natuurlijk wel verwacht, dus we hadden gisteravond alvast een lunchpakketje gekocht, ons pakken ze niet. Voor koffie en een sanitaire stop kun je gelukkig altijd nog bij de Shell terecht.

De dag was verder niet zo heel spannend, vooral niet omdat de weg van Dunedin naar Te Anau – zo’n 300 km – niet echt veel te bieden heeft. Alhoewel, we zijn toch maar mooi door de “world capital of brown trout fishing” en de country & western hoofdstad van Nieuw Zeeland gereden. Toegegeven, het is wel dezelfde plaats (Gore), maar toch. En je rijdt erheen over de presidential highway van Clinton naar Gore. Dat verzin je toch niet? En ook de afslag naar Otautau zijn we tegengekomen, die nemen we morgen.

In Te Anau aangekomen hebben we voor maandag een boottochtje in de Milford Sound geboekt. Dat ging nog bijna fout, want de kerstmuts bij het boekingskantoor dacht dat de “day after tomorrow” dinsdag was. We kwamen er buiten pas achter, maar gelukkig nog op tijd om het nog recht te zetten.

Vanavond hebben we ons meer dan tegoed gedaan aan het kerstbuffet in het hotel, dus nu even uitbuiken in de lobby. Morgen is het Boxing Day, maar wij noemen het gewoon Tweede Kerstdag. En op Tweede Kerstdag gaan we altijd eten met vrienden. En vakantie of niet, we maken geen uitzondering. Gelukkig maar dat de familie Big & Black hier op een kleine twee uur vandaan woont, dus morgen gaan we de “hidden gem” Otautau eens bekijken.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Thijs en Net: Wij hebben heel wat schade in te halen, daarnet terug uit het zuiden des lands en hoogste tijd voor jullie updates!
  We hebben al gezien dat wij tot vanavond tien uur nog wel aan het lezen zijn, wat een verhalen! En de foto's niet te vergeten!
  We zagen daarnet een dubbeldikke Mathijs in windjack op een lege vlakte, spanwijdte 2 meter 10. Gave foto!
  Wij wensen jullie in ieder geval heel veel kerstpret bij de familie Zwart! Gespreksstof genoeg!
  Groet van Borrel het Het Lekkere Hapje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de kerstwensen Marco! Ik hoop dat jullie ook een leuke kerst hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen