woensdag 8 december 2010

Jeuj, wat een drukte!


Vandaag hebben we opnieuw een dag lang door Hong Kong geslenterd. Vanochtend eerst begonnen met een stukje op de boot naar Hong Kong island met de Harbour Cruise boot. Helaas was het wat mistig, dus het uitzicht was minder fraai dan gisteren, maar je laten varen is best lekker, vooral als je er gratis cake bij krijgt! Nadat we erachter kwamen dat we hadden moeten melden dat we er bij Central af hadden gewild, stapten we bij de volgende halte uit en pakten we de metro terug. We sjokten wat rond in een groot winkelcentrum op zoek naar iets eetbaars voor de lunch, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Uiteindelijk zijn we uit pure wanhoop maar weer terug naar het metrostation gesjokt om daar een paar sandwiches te scoren. En overal waar we wilden lopen, liepen mensen voor onze voeten, die nog langzamer sjokten dan wij al deden. Een grote stad is best leuk, maar er zouden wat minder mensen moeten zijn…

De middag hebben we, toen de Harbour Cruise klaar was, even in een park een broodje zitten oppeuzelen, waar weliswaar ook mensen waren, maar gelukkig niet zoveel tegelijk en ze zaten vooral stil. Daarna hebben we ons hotel even opgezocht om vervolgens de Temple Street Market te bekijken en de Tin Hau Tempel, waar het lekker rustig was en waar mooie spiralen van wierook boven onze hoofden hingen. 1 zo’n spiraal brandt tot wel 10 dagen lang. Helaas mochten we er geen foto’s maken.
Tegen het schemeren zijn we naar het water gegaan aan de Zuidkant van Kowloon om daar iets te eten. Wij houden allebei erg van Thais eten, en na weer een hoop gesjok wisten we een prima restaurantje aan de waterkant te vinden met uitzicht op de steeds mooier verlichte skyline. Steeds meer touringcars verzamelden zich daar helaas ook en drommen mensen werden uitgeladen voor de Symphony of Lights, een lichtshow met schijnwerpers en laserstralen vanaf de hoge skyscrapers. Met een muzakje op de achtergrond lichtten op de maat van de muziek verschillende gebouwen op en probeerden wij met ministatief en camera alles zo goed mogelijk vast te leggen. 10 minuutjes duurde het slechts, maar het was zeker leuk om mee te maken, vooral omdat er nu ook nog overal gigagrote kerstversieringen op de gebouwen hangen.

Het ritje in de metro was nog even dringen, gelukkig hoefden we maar 2 haltes en nou zitten we met een drankje in de hotelbar. Moe van alle indrukken, maar ook zeker van alle drommen mensen die je de hele dag om je heen hebt. Morgen nog een halve dag en dan vliegen we door naar Auckland. Zou het daar ook zo druk zijn?

5 opmerkingen:

 1. Leuk om jullie reis ervaringen te lezen en de foto's te kunnen bekijken! Blijf bloggen! *beetje jaloers*
  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om te lezen!
  Ben niet jaloers: houd wel van reizen, maar dan liever iets dichterbij, en iets minder lang achter elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke verhalen en mooie foto's! Ik ben blij dat jullie gewoon konden vliegen en goed zijn aangekomen. Veel plezier nog daar in Hong Kond en succes met de volgende vliegreis.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Annet en Mathijs,

  Wat leuk om jullie reisverhalen te lezen! Een goede reis morgen naar Auckland.
  Geniet van jullie mooie reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Annet en Mathijs
  Even een reactie op jullie weblog. Veel plezier in Nieuw Zeeland.

  Lieve groeten,

  Jan en Ma

  BeantwoordenVerwijderen