donderdag 16 december 2010

Rotorua

Leuk hoor, zo’n superior lakeview room, maar het heeft ook zo zijn nadelen om aan het meer te zitten. Ten eerste hangt er de hele dag een soort putlucht. Bovendien trekt het nogal wat luidruchtige meeuwen aan die de hele boel onderschijten en bij elkaar schreeuwen. Niet dat we er echt last van hebben, maar toch. Tenslotte blijkt de lucht hier ook niet echt goed voor zilveren sieraden. Annet d’r armband en ringen zijn helemaal zwart uitgeslagen. En zilverpoets, tsja, laten we dat nou net niet bij ons hebben.

Vanmorgen zijn we na het ontbijt een half uurtje Rotorua uitgereden om naar Wai-O-Tapu, “Thermal Wonderland” te gaan. En het moet gezegd worden, het was er inderdaad wonderschoon. We moesten ons nog haasten om op tijd te zijn voor het spuituurtje van de Lady Knox geiser. Dat begint namelijk stipt om kwart over tien iedere ochtend. Niet geheel spontaan, ze gooien er een schep wasmiddel in om hem op gang te helpen. Hij spoot wat minder hoog en spectaculair dan we verwacht hadden, maar het was toch bijzonder om voor het eerst in ons leven een geiser in levende lijve te zien. Vervolgens zijn we door het hele gebied gewandeld, een wandeling van ruim een uur. Onderweg kom je de meest bijzondere natuurlijke verschijnsels tegen. Gifgroene meertjes, bubbelende modderpoelen, een rood/oranje-omrand stomend meer, vulkanische kraters, en meer. Een uniek landschap en heel speciaal om in rond te lopen.

Het weer was wat minder vandaag, de hele dag een beetje motregen, maar dat mag de pret niet drukken.

’s-Middags eerst naar het Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, want we wilden graag de beroemde Kiwi-vogel wel eens in het echt zien. We hebben er maar liefst twee gezien, die lagen te slapen in een klein hokje. In het grote nachtverblijf van de kiwi’s was er geen eentje te bekennen, die lagen waarschijnlijk op één oor. Beetje jammer. Verder was het best het een aardig dierenpark, met allerlei dieren en planten die alleen in Nieuw Zeeland voorkomen. Voornamelijk vogels, reptielen en vissen. Onder andere de Tui, een vogel die we ook al in het wild gezien en vooral gehoord hadden. Ja, dat is die vogel die allerlei geluiden kan nadoen.

Aan het eind van de middag hebben we nog een wandeling gemaakt in het Whakarewarewa Forest, tussen de Giant Redwoods (geïmporteerd uit de VS) en Fern Trees (zeg maar hele grote varens). Toch wel anders dan een wandeling in de Heemskerkse duinen.

’s-Avonds heerlijk Thais gegeten en een foute film met John Travolta en Robin Williams gekeken. Morgen gaan we weer een stukje verder naar het zuiden, naar het Tongariro National Park. Onze eerste echte bergen in Nieuw Zeeland!

3 opmerkingen:

 1. Beste Annet en Mathijs,

  Zo te zien verloopt de reis voorspoedig. Nog een goede reis en alvast fijne feestdagen vanuit een druilerig holland.

  gr. Mirza

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo wereldreizigers,

  Dat ziet er allemaal fantastisch uit. Ik mis alleen nog wel een foto van onze SNOR. Is ie echt wel mee?

  Geniet ze. B&M
  P.s. is het profiel goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mirza, dank je! Helaas is het hier nu ook een druilerig Nieuw Zeeland, maar de temperatuur is wel een stuk aangenamer. :-)

  @B&M: beter kijken, de snor is al in enkele foto's duidelijk waar te nemen, maar misschien zag je alleen de grote boom en mooie hotelkamer... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen