dinsdag 28 december 2010

Te Anau naar Queenstown

Vanmorgen regende het nog steeds in Te Anau, dus we hadden geen enkele reden om nog langer te blijven. Op naar Queenstown, dat zichzelf de “Adventure Capital of the World” noemt. Maar goed, inmiddels zijn we er wel achter dat ieder gat in Nieuw Zeeland wel ergens de hoofdstad van is of in ieder geval claimt te zijn. Maar als je van extreme sports houdt dan kun je je in Queenstown wel uitleven met bungy jumpen, sky diven, jet boaten, en meer van dat soort adrenaline-pumping activiteiten. Echt iets voor ons dus.

Onderweg kwamen we niet veel interessants tegen en bovendien goot het nog steeds van de regen, dus besloten we een kleine omweg te maken via Arrowtown. Ons Tourism Radio GPS geval vertelt ons al een paar weken tot vervelens toe hoe geweldig het daar wel niet is, dus dat wilden we wel eens zien. Uiteindelijk was het wat we er ongeveer van verwachtten, twee straten met historisch uitziende gebouwtjes die bevolkt worden door souvenirshops en restaurants. Ook zijn er nog wat overblijfselen van een Chinees dorpje dat hier ontstaan is tijdens de goldrush in de tweede helft van de 19e eeuw.

Uiteindelijk waren we rond een uur of drie in Queenstown en de regen begon af te nemen. Het was zelfs af en toe droog! Na ons motel te hebben gevonden zijn we het dorp eens gaan verkennen. We hadden een ongezellig toeristengebeuren verwacht zoals in Rotorua, maar dat viel alles mee. Het is best een gezellig toeristengebeuren met volop terrasjes, leuke winkelstraatjes, je kunt er leuk langs het meer wandelen, en het barst er van de toeristen.

Bij de plaatselijke i-Site hebben we voor vrijdag een helicoptervlucht geboekt over de Fox Glacier en de Franz Joseph Glacier met een landing op één van de twee. Nu maar hopen dat het weer dan goed genoeg is…

We wilden nog een boottochtje over het meer maken, maar helaas was de laatste tocht al volgeboekt, dus dat proberen we morgenochtend nog een keer. We zijn nog wat verder gewandeld door de Queenstown Gardens, een prachtig aangelegd tuin- en bosgebied. Tuinen aanleggen dat kunnen ze wel, die Nieuw Zeelanders. Terug in het motel hebben we nog wat folders doorgenomen en uiteindelijk telefonisch een four wheel drive tour geboekt inclusief picknick voor morgenmiddag. Dus de auto kunnen we zelf een dagje laten staan.

De weersvoorspelling voor morgen is goed, dus we gaan ervanuit dat de metereologen het nu een keer bij het rechte eind hebben.

3 opmerkingen:

 1. Dat wordt dan 2x in een week in een 4-wheel drive plaatsnemen. Geniet ervan! xxx Paul
  ps; ook in Otautau en Riverton was het de afgelopen dagen kloteweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik dacht zo bij mijzelf, nu krijgen we toch een aantal knallende actiefoto's te zien: Mathijs aan een touw tuimelend vanaf een 200 meter hoge brug boven een kolkende rivier, Annet met een grote bos wapperend haar op de jet boat rakelings scherend langs een van de gootste watervallen van Nieuw Zeeland........ Toch wel fijn dat jullie keus onder meer is gevallen op een vrijwel vergaan Chinees dorpje en enige rustieke straatjes..... Zien we jullie tenminste nog wel in levende lijve terug!
  Verder gaaf dat jullie die helicoptervlucht geboekt hebben, we wisten van de plannen, toch mooi dat deze nu ook gerealiseerd kunnen worden. Hopelijk kunnen jullie mooie foto's schieten vanuit de copter! Weer even een groet van Borrel en zijn vrouwtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jij weet net zo goed als ik dat we niet van die waaghalzen zijn, wij doen het lekker rustig aan, daar is een vakantie toch voor?

  BeantwoordenVerwijderen