dinsdag 21 december 2010

To whale watch or not to whale watch

Het mag in Nederland dan wel koud zijn en er mag dan wel een hoop sneeuw vallen, hier in Nieuw Zeeland hebben we ook zo onze problemen met het weer. Vanmorgen waaide het nogal hard. Zo hard zelfs, dat de whale watching tour die we geboekt hadden helaas niet doorging. We wisten dat we dat risico liepen met maar één nacht in Kaikoura, en we kregen in ieder geval ons geld terug. Jammer, maar helaas. Dan nog maar even naar de plaatselijke zeehonden gekeken en een stukje langs het winderige water gewandeld.

Het betekende wel dat we alle tijd hadden om naar Christchurch te rijden, wat via Highway 1 maar twee uurtjes zou kosten. We besloten een andere route door de bergen te nemen. Een prachtige route, en afgezien van de wind was het eigenlijk best goed weer. Warm vooral, met temperaturen boven de 30 graden. Nog een bakkie gedaan in een mountain lodge, en vlak voor Christchurch fish and chips als lunch.

We waren al vrij vroeg in Christchurch, waar ze om een of andere onverklaarbare reden hun best doen om zo Engels mogelijk te lijken. Zelfs ons hotel, het Heartland Cotswold Hotel, ziet er oud Engels uit. Het is natuurlijk helemaal niet oud, maar wat maakt het uit. We zijn het centrum ingewandeld, waar we eigenlijk meer “bewijs” van de aardbeving hadden verwacht die ze hier een paar maanden geleden gehad hebben. Hier en daar staat wel een gebouw in de steigers, maar voor de rest lijkt het wel mee te vallen met de schade. Het is een gezellige stad, en op het eerste gezicht een stuk leuker dan Wellington. Maar goed, het weer zal er ook wel iets mee te maken hebben.

Morgen gaan we hier maar eens echt de toerist uithangen. Bootje varen, met een gondel naar een uitzichtpunt, en meer van dat soort werk.

1 opmerking:

  1. Wat een apart ding daar naast de kerk; doet me denken aan ijsco's.

    BeantwoordenVerwijderen