zaterdag 11 december 2010

Auckland dag 2

Nog een dagje Auckland en het is nog steeds prachtig weer. Vanmorgen een harbour cruise gedaan. De trip duurde anderhalf uur en leidde ons eerst naar Rangitoto, een vulkanisch eiland op een half uurtje varen van het centrum. Onderweg een mooi uitzicht op de skyline en de haven van Auckland. Op Rangitoto een korte stop, maar dan ook echt kort (10 minuten). Vervolgens langs Devonport waar we een dag eerder geweest zijn richting de Auckland Harbour Bridge. Onder de brug door en van daaruit weer terug richting het centrum. Al met al een plezierig tochtje, maar niet echt spectaculair.

Het spektakel zou ’s-middags komen met een bezoek aan Kelly Tarlton’s Underwater World. Deze “Antarctic Encounter” ligt een minuut of 15 rijden buiten het centrum. Gelukkig hebben een gratis shuttle bus vanaf ons hotel erheen. Deze kwam wat laat aan, want de bejaarde chauffeur had eerst nog even moeten tanken. Tsja. Maar goed, uiteindelijk aangekomen bleek het geheel toch nogal “underwhelming”. Eerst door een nagebouwd zuidpoolstation uit het begin van de 20e eeuw. Vervolgens met een soort treintje – zij noemen het een snow cat – langs de pinguins. Dat was wel erg leuk, het blijft een genot om naar dat soort onhandig ogende beesten te kijken en je kreeg ze wel van heel dichtbij te zien. Vervolgens nog een aquarium waar je onderdoor ging over een lopende band. Vooral veel hetzelfde eruit ziende vissen en verder weinig aankleding. Tenslotte nog wat losse aquariums met exotisch vissen. En dat was het dan, nog geen uur binnen geweest. 25 euro, alstublieft, dank u wel.

Dan nog maar even ergens koffie drinken en dit blogbericht schrijven. Morgen gaan we de grote stad verlaten richting de Bay of Islands.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat het spektakel een beetje tegenviel; maar ja, 25 euro op het totaal van de reis stelt denk ik niet zoveel voor.
    Het lijkt mij eerder een beetje jammer van de tijd; daarin hadden jullie misschien iets anders kunnen doen wat leuker was geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je meeleest Tineke! Inderdaad was die middag een beetje jammer, maar we hebben wel het gevoel dat we genoeg van Auckland gezien hebben na 2 dagen, dus geen spijt van verder.

    BeantwoordenVerwijderen