vrijdag 17 december 2010

Rotorua naar Tongariro

We zijn weer een stukje verder naar beneden gereden op het Noordereiland, van Rotorua naar Whakapapa village in het hart van het Tongariro National Park, dat weer onder het meer van Taupo ligt (voor wie het allemaal wat zegt). Vanochtend gingen we via een kleine omweg eerst nog naar Orakei Koraku, een prachtige vulkanische vallei die de Lonely Planet als misschien wel de mooiste omschrijft. Vergeleken met Wai-o- Tapu van gisteren was het er in ieder geval een stuk minder druk, dus dat was al een pluspunt. Met een klein bootje werden we naar de overkant van een meertje gebracht waar we weer allerlei merkwaardige natuurverschijnselen konden zien. Stomende modderpoelen en geisers, terrassen van silica en mooi gekleurde landschappen, en dat alles in een prachtig bosrijkgebied met bijzondere bomen, struiken en vogels. We waren behoorlijk onder de indruk van al dit vreemds.

Na de vallei maakten we een stop in Taupo om te lunchen en even rond te kijken, maar, net als in Rotorua, was het niet heel spannend. Het meer van Taupo is wel erg groot (het grootste van het land zelfs), maar het weer was er niet naar om daar nog iets op te ondernemen. De hele dag miezerde het door, op een uurtje in de vallei na. Tegen de tijd dat we de afslag naar ons hotel in Whakapapa village namen, regende het behoorlijk en ontstond mist, zodat we de mooie toppen van de vulkanen in Tongariro National Park nog niet hebben kunnen zien. We hopen dat de mist morgen nog een beetje optrekt en dan willen we een wandeltocht in het park maken. Voor de ochtend worden buien voorspeld, de middag aan een stuk door regen, dus we zien wel. Maar mooi weer garantie hebben ze hier helaas niet, dus we maken er het beste van.

Vanavond nog een lekker hapje in het hotel gegeten, wat trouwens het Bayview Chateau Tongariro is, en wat zelfs op de bewegwijzeringsborden aangegeven staat, want het is best bijzonder te noemen. Beetje chic, beetje teveel voor mijn smaak (een ober die je stoel aanschuift en een servet op je schoot legt vind ik wat overdreven), maar de kamer is prachtig en als de mist optrekt is het uitzicht ook ongetwijfeld fantastisch. Duimen voor mooi weer dus!

2 opmerkingen:

 1. Tja Annet en Mathijs... ik kan jullie toch een schrale troost meegeven mochten jullie toch te maken krijgen met de voorspelde buien....... Hier zijn we echt tot onze enkelbanden ingesneeuwd....... We zullen dus wel voor jullie duimen (doen jullie dit dan ook even vanuit jullie paradijs voor ons?) Wij zijn blij dat de reis nog steeds voorspoedig verloopt......... We follow you! Borrel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een stoel aanschuiven, ok, maar een servet op je schoot zou ik ook wel apart vinden.
  In Nederland, en een groot deel van Europa, onwaarschijnlijk veel sneeuw.
  Lastig, maar levert ook prachtige uitzichten op vanuit de trein.
  Geniet maar fijn verder; en hopelijk valt er ondanks eventuele regen veel te genieten op jullie wandeling!

  BeantwoordenVerwijderen