zondag 19 december 2010

Van Whakapapa Village naar Wellington

Volgens de weersvoorspelling zou het gisterochtend nog af en toe droog zijn, en ’s-middags zou het alleen maar regenen. Dus maar vroeg opgestaan, want we wilden toch nog wel wat wandelen in de omgeving en de bergen zien die achter ons hotel schenen te liggen. Ze waren nog steeds niet te zien helaas, maar het was inderdaad wel zo ongeveer droog. We hebben een mooie wandeling gemaakt van ongeveer twee uur naar de Taranaki Falls en terug. Het terrein was een mix tussen bos en een soort heide en veel donkerkleurige lavarotsen. Onderweg nog wel een paar regenbuien gehad maar met een regenjas en paraplu was het goed te doen. Mooi aangelegde paden en een prachtige omgeving.

Maar die berg hadden we nog steeds niet gezien, dus besloten we ’s-middags maar gewoon om de berg heen te rijden, wellicht dat de andere kant zijn gezicht wilde laten zien. Eerst even lunchen in Ohakune, een wintersportplaatsje aan de voet van de berg, en zowaar, het begon op te klaren. We volgden snel de weg de berg op en daar was hij dan, Mount Ruapehu, compleet met sneeuw op de top. Aan het eind van de mountain road hadden we prachtig uitzicht op de berg en de indrukwekkende omgeving. Soms loont het om een stukje om te rijden.

Terug bij het hotel bleek het zicht daar ook wat beter, alhoewel we Mount Ruapehu nog steeds niet konden zien. We konden nu wel Mount Doom zien, je weet wel, die berg uit die film. En die ring van Annet vertoont ook nog steeds vreemd gedrag. Toeval? We hadden geen zin om weer luxe te eten, dus zijn we aan de overkant in de tavern een eenvoudige, doch voedzame maaltijd gaan eten.

Vanmorgen was het nog steeds grijs en grauw, dus we zijn snel in de auto gestapt op weg naar Wellington. Onderweg naar het zuiden klaarde het eerst op en tijdens een koffiebreak was het lekker warm en bijna zonnig. De omgeving onderweg was heel fraai, een soort Schots landschap met groene heuvels en hogere bergen in de verte. Helaas werd het weer richting Wellington wel weer slechter, dus we kwamen in de loop van de middag in de regen aan bij het hotel. Vanuit de hotelkamer hebben we een mooi uitzicht op de haven van Wellington. We hebben nog een paar uurtjes door het centrum van de stad geslenterd en voor vanavond een restaurantje gespot.

Morgenochtend laten we het noordereiland achter ons en nemen we de veerboot naar het zuidereiland.

4 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Jammer dat het af en toe regent,maar alles beter dan de sneeuw en kou hier bij ons. Elke dag lange file's en treinen en vliegtuigen die niet gaan.
  Gelukkig hebben jullie daar geen gladde wegen.
  Zijn benieuwd wat er allemaal op het zuidereiland is te beleven. We volgen jullie. Veel plezier.
  Liefs Jan en ma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ola,
  Niet zeeziek worden he vandaag?
  Het kan flink spoken rond windy Wellington. Tot zondag!
  groet van de Natte en de Zatte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De laatste paar dagen zijn jullie in een streek waar wij ook geweest zijn. Wij vonden het heel indrukwekkend. Hotpools, kokende modder en het vulkanische meer Taupo. Jammer dat het weer een beetje tegenzit. Hebben jullie al gebadderd in een van de hotpools? Moet je echt doen!! Hier genieten we van de sneeuw, Alles is prachtig wit! Bij ons in de straat komen ze zelf op de lange latten langs.
  groetjes,
  Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een paar dagen jullie blog niet gevolgd, maar wat hebben jullie alweer veel gezien! Ondertussen is hier de kerstvakantie begonnen, met in het noorden de minste sneeuw van Nederland, komen wij ook een keer goed weg, haha! Ik zal jullie blog de komende twee weken wat frequenter volgen! Heel veel plezier op het zuidelijke eiland!
  Groetjes, Jeanette Noordhof

  BeantwoordenVerwijderen