maandag 3 januari 2011

Een lekkere hangdag

Vandaag hebben we weinig gedaan, want we zijn tenslotte op vakantie. Vanochtend schoven we eerst aan bij het riante ontbijtbuffet, waar we zelfs een glaasje champagne bij hadden kunnen nemen, ware het niet dat we dat even teveel van het goeie vonden. Er stond iemand met een gitaar bij te zingen, een kok bakte eitjes zoals je ze hebben wilde en een dame stond de hele tijd fruitsapjes vers te persen. Helemaal geweldig dus.

Het was rond de 25 graden, dus we gingen even een stukje lopen naar de haven hier, maar in de zon bleek het best nog wel heet te zijn. De haven is verder niet zo spannend, een paar winkels en veel horeca waaronder een Hard Rock Cafe, maar we konden er wel een werkende pinautomaat vinden. Het schiereiland waar we zitten is best exclusief te noemen, met een slagboom als je erin wil, allemaal dure villa’s van rijke AustraliĆ«rs die hier hun 2e huis hebben en een hele rij resorts, die je allemaal kan zien als je de Bula bus neemt, een goedkoop vervoermiddel dat steeds rondrijdt langs alle hotels in Denarau. Dus dat hebben we maar gedaan om terug naar het hotel te komen.

Iedereen is bijzonder vriendelijk hier en bij het hotel is erg veel personeel dat je op je wenken bedient. Vanmiddag lagen we nog even langs het zwembad en een dame kwam speciaal even informeren of alles in orde was met onze kamer en of we nog wensen hadden. Kijk, dat is toch wel erg aardig. Iedereen die je tegenkomt lacht vriendelijk en zegt “bula”. Ik kan daar best aan wennen. :-)

Vanavond hebben we de bula bus weer genomen naar de haven en daar aan het water gegeten, wat niet zo’n succes was, maar we hadden al zo’n vermoeden toen we de menukaart zagen waar allerlei soorten gerechten op stonden, van seafood tot steak en pizza tot wok. Dat kan natuurlijk nooit allemaal perfect zijn. Maar niet getreurd, terug in het hotel was er espresso en cognac (voor Mathijs dan) en een kopje thee voor mij. Dat sluit te dag goed af.

We zijn vanmiddag nog langs de balie in het hotel gegaan waar je trips kan regelen en hebben een boottocht voor morgen geboekt. We gaan dan naar een onbewoond eiland waar we kunnen snorkelen en we gaan ook nog barbecueƫn geloof ik. We laten het lekker over ons heenkomen. Voor morgen wordt een zelfde soort weer als vandaag verwacht, wat betekent regelmatig zon, soms bewolkt en kans op een bui. Lekker vooruitzicht dus.

3 opmerkingen:

  1. Espresso met cognac! goede gewoontes verleer je niet. Ps toch wel een VSOP he' Groet van mr. anoniem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mathijs en Annet, de beste wensen voor 2011. Groetjes Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natuurlijk was het een VSOP mr anononiem, in de volksmond ook wel Erik genoemd. Ze hadden ook XO, maar daar benne we te zunig voor.

    BeantwoordenVerwijderen