vrijdag 14 januari 2011

Weer thuis

Woensdagavond waren we weer thuis, na een lange terugreis van Los Angeles, via Londen. Gelukkig hadden we verder geen noemenswaardige vertragingen (alleen die file op de A9 vanaf Schiphol) en intussen zijn we aan het bijkomen van alles. Het slaapritme is nog wat verstoord en de was moet ook nog verder gedaan worden, maar we zijn al vrij snel weer in onze oude gewoontes teruggevallen. Net of je niet bent weggeweest. De katten waren erg blij ons terug te zien en nog steeds lopen ze de hele tijd achter ons aan en zet eentje het 's nachts op een miauwen als wij proberen te slapen, maar ook zij zullen wel snel weer gewend zijn.

Als we terugkijken dan hebben we mooie dingen gezien en gedaan, waarvan een paar hoogtepunten:
- de dag rond Queenstown met de 4wd van Pure Glenorchy
- het Otago schiereiland bij Dunedin met de pinguins en albatrossen
- de dag naar het onbewoond eiland bij Fiji
- de helicoptervlucht bij Franz Josef (hoewel we daar meer hadden gehoopt te zien)
- de boottocht bij de Bay of Islands

Van alle hotels was dat in Fiji wel het mooist (maar ook het duurst) en verder was Skycity in Auckland voor herhaling vatbaar vanwege de hele ruime kamers en de centrale plek. We kunnen iedereen Nieuw Zeeland aanraden als ideaal vakantieland. Veel ruimte, aardige mensen, prachtige en afwisselende natuur en rustige wegen. En ze spreken er ook nog een taal die je kan verstaan (hoewel het accent wel even wennen is). Wat wil je nog meer? Fiji is vooral leuk als je wil ontspannen, maar dan kun je het beste tussen mei en oktober gaan. En de tour van Warner Bros studios was echt de moeite waard als je zoals wij van film en tv houdt.

En nu? Even omschakelen en dan maandag weer aan het werk, maar met onze gedachten zijn we nog ver weg. We zijn stiekem alweer aan het nadenken over de komende zomervakantie, dus dit blog zal ook zeker een vervolg krijgen. Bedankt allemaal voor het meelezen en meeleven en voor alle reacties die we hebben gehad. We hebben een mooie tijd gehad en zullen hier nog lang aan terugdenken.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo van jullie reis te kunnen meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vind ik ook Tineke!
  Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat alles zo voorspoedig verlopen is. Jullie kunnen hier met veel genoegen op terug kijken. Dit nemen ze jullie nooit meer af.
  Groeten en liefs Jan en ma

  BeantwoordenVerwijderen