dinsdag 11 januari 2011

Sterren spotten

Gisteren was een leuke dag in Hollywood. Eerst zijn we naar Warner Brothers gereden waar we een VIP tour van 2,5 uur hebben gedaan over het studioterrein. Daar moesten we toch wel wat sterren kunnen spotten zou je denken, maar het is gebleven bij 2 hoofdpersonen uit Big Bang Theory, wat wij eigenlijk nooit kijken omdat het niet zo grappig is. Maar goed, niet getreurd, we zijn wel geweest op de set van The Mentalist en Two and a Half Men en ik heb op de bank gezeten van het cafe uit Friends, Central Perk, wat wel mijn favoriete serie is. Verder reden we rond door namaak straten en keken we rond in huizen die o.a. voor The Gillmore Girls worden gebruikt (wat we ook nooit kijken). We kregen veel uitleg over hoe een film maken in z'n werk gaat en in een museum was er een hele verdieping over alleen maar Harry Potter. Ik was happy. :-)

Het is echt een enorm terrein van Warner, met allerlei grote hallen waar complete set worden gebouwd, een  enorme collectie "props", oftewel spullen die ze gebruiken om sets aan te kleden en een hele reeks sound studio's, waar grote films zijn opgenomen. In de namaakstraten werd hier een daar gewerkt aan sets en werden parkeermeters, straatlampen en deurknoppen ge├»nstalleerd om de straat echt te laten lijken. Ook was er nog een aparte hal waar allerlei auto's en motoren uit o.a. The Matrix, Harry Potter en The Dukes of Hazzard stonden. Daar mochten we ook nog even voor een groen scherm poseren met een toverstaf en aan het eind kregen we een bijzonder foute foto van ons beide mee. Die kunnen we bewaren bij de foute foto uit Hong Kong.

Gistermiddag hadden we een hele late lunch bij Venice Beach en hebben we daar nog wat rondgelopen tussen de stalletjes vol foute kettinkjes en kraaltjes, nog foutere schilderijen, rasta petjes, tattoo shops en winkels waar ze leurden met "medicinal marihuana". Er werden nog ergens opnames gemaakt voor een reclamespotje dus daar hebben we ook nog even gekeken. Verder was het een rustige avond, met een prachtige zonsondergang boven de Stille Oceaan op Santa Monica beach.

En nu zit de reis er dus zo goed als op. Helaas moeten we nog wel een stukje vliegen. Eerst zo'n 10 uur naar Londen en dan nog 4 uur wachten en naar huis. We hopen morgenmiddag rond 5 uur te landen. Zal wel even weer wennen zijn, kou, regen, winter, maar verder is het altijd ook weer leuk om iedereen weer te zien en onze katten te kunnen knuffelen. Tot in Nederland dus!

3 opmerkingen:

 1. Als we dit plaatsen zitten jullie misschien al in het vliegtuig. Goede reis en tot in Nederland.
  Liefs Jan en ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee, we zijn nog op het vliegveld, over 2 uur vertrekken we. Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Annet en Mathijs,

  Dat is snel gegaan zeg! Alweer op de weg terug naar Nederland dus, misschien zijn jullie al wel weer thuis als ik dit schrijf. Ik vond het heel leuk om jullie belevenissen te volgen! Succes met het wennen aan de winter in NL, hoewel het alweer een tijdje rustig is met sneeuw en ijzel... en knuffelze met de katten!
  Groetjes, Jeanette Noordhof

  BeantwoordenVerwijderen