zondag 2 januari 2011

Bula!

Oftewel, hallo in Fiji-taal. Want we zijn in Fiji! Of is het op Fiji?

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan en hebben ons laatste ontbijtje in Nieuw Zeeland gedaan. Daarna de huurauto weggebracht en ingecheckt op het vliegveld. Onze vlucht naar Auckland ging mooi op tijd, en ook onze aansluiting naar Nadi verliep goed, dus rond een uur of half vier landden we op het vliegveld van Nadi en stapten we de vochtige warmte in. Dat is wel even wennen. In de rij voor de douane liepen we alweer de eerste Nederlanders tegen het lijf. Die Hollanders zie je ook overal.

Onze “meet and greet” was een “hello and welcome in Fiji” en een kralenketting en dat vonden we ook eigenlijk wel voldoende. Belangrijker was dat er een auto kwam voorrijden die ons naar ons hotel bracht, een klein half uurtje rijden van het vliegveld. Om vijf uur stapten we onze kamer in. Heerlijk, wanneer alles gewoon volgens plan verloopt zonder stress.
We zitten in het Sofitel resort, een prachtig en groot hotel met alles erop en eraan. Een megagroot zwembad, strand, een spa, winkels, bars, restaurants, de hele santekraam. En het resort ligt op een soort schiereiland, Denarau. Op hetzelfde schiereiland liggen nog een stuk of vijf soortgelijke resorts, een paar wijkjes met luxe huizen voor rijke Australiërs, en een “marina” met een winkelcentrumpje en een aantal restaurants. Althans, zo hebben we het ons laten vertellen. Dat laatste hebben we nog niet gezien, we gaan morgen de omgeving verkennen. Vandaag zijn we niet veel verder meer gekomen dan een drankje in de bar en een diner in de buitenlucht. Niks mis mee toch?

Morgen volgen meer foto’s.

6 opmerkingen:

 1. A+T, het ziet er goed uit daarzo. Geniet ervan. Voor je het weet moet je weer krabben. Mzl Paul + T

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mijn dochter: in Fiji, net zoals je ook zegt in Japan, en in Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig zijn jullie goed aangekomen op Fiji. We zijn benieuwd naar de foto's daarvandaan. Het klinkt in ieder geval wel luxe.
  Groeten en liefs van Jan en ma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mathijs en Annet!

  Eindelijk dan ook de beste wensen van ons! Jammer dat de O+N beleving aan het andere eind van de wereld een stuk minder is, maar goed van de andere kant, daarvoor kom je ook niet! Jullie stappen misschien de vochtige warmte in, altijd nog beter dan de vochtige kou! De meeste sneeuw is nu wel weg, maar de pekelauto rijdt toevallig net voorbij en er werd alweer gewaarschuwd voor gladheid....

  O+N had je natuurlijk al gehoord, hebben we lekker gevierd met de voice of heemskerk! Dat hebben we natuurlijk alleen maar gedaan, omdat jij dit jaar niet meedeed, anders was het verschil te groot en zouden de meeste van ons misschien niet durven op treden.... Nu waren er natuurlijk wel een paar uitschieters (de act van marco en judith was geweldig... ik vond vanmiddag alleen nog steeds overal zwarte haren uit de pruik van marco..) Maar de rest van de optredens waren ook super!!!! Iedereen had ook enorm zijn best gedaan met hapjes en drankjes, het was geweldig! Maar nu weer lekker alles weer back to normal, heerlijk!

  We wensen jullie veel plezier op Fiji, rust lekker uit en geniet lekker,
  X
  F+M

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bula terug en dan zou ik er graag nog opplu nyhlka et Illopu 2011 aan willen toevoegen.
  Groetjes,Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het toch elke keer weer leuk om al jullie reacties te lezen! @F+M: inderdaad jammer dat we de karaoke acts hebben gemist, maar er zijn vast wel foto's gemaakt. Of film misschien?
  @Ma en Jan: we zijn druk bezig met aan het zwembad zitten en lunchen, dus nog weinig foto's gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen