zaterdag 1 januari 2011

Door de Southern Alps

Allereerst willen we iedereen vanaf deze plek een gelukkig nieuwjaar wensen! Bij ons begon dit 12 uur eerder dan in Nederland en we hebben er eigenlijk weinig van gemerkt. In Franz Josef liepen wat lallende jongeren over straat, maar er was geen vuurwerk, geen vriendenkring om onze karaokekunsten op los te laten en ook geen oliebollen (hoewel we die laatste niet echt gemist hebben). Bovendien vielen we allebei om van de slaap, dus om kwart over 12 ging gewoon het licht uit.

Vandaag was weer een reisdagje. We reden dwars door de Southern Alps van de west- naar de oostkust. Eerst door prachtig regenwoud aan de westkant, daarna door bergen en dalen. Het was mooi weer, dus er was genoeg te zien, zoals een kea die op een parkeerplaats prachtig voor ons op een uitstekende rots ging poseren voor een achtergrond vol besneeuwde bergtoppen. Stops waren er in Arthur’s Pass, de hoogste bergpas hier op ruim 900 meter en even later nog ergens waar je “yummy food” kon krijgen volgens de borden, en dat bleek ook zo te zijn.

Nu zijn we voor onze laatste avond terug in Christchurch en vanmiddag hebben we natuurlijk nog even een bakje gehaald bij de Starbucks, om het af te leren. Helaas is vandaag het autoverhuurbedrijf (Apollo) dicht, zodat we de auto morgenochtend pas kunnen terugbrengen. Dat wordt nog stressen, want we vliegen om half 10 naar Auckland (en van daar door naar Fiji) en Apollo is pas om 8 uur open. Hopelijk gaat het allemaal goed. Internetten via de iPhone is er ook even niet meer bij, dus we moeten maar zien hoe dat op Fiji geregeld is bij het hotel. Tot in een nieuw land dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten