vrijdag 17 augustus 2012

Orka's en bultruggen

Orka's te over
Vanochtend begonnen we onze laatste dag in Victoria met een trip met de Orca Spirit, een deels overdekte snelle boot die ons in 3 uur tijd over de wateren tussen Vancouver Island en het vaste land van de VS bracht. Gelukkig was er van alles te zien. We zagen een "pod" orka's voorbij trekken, waarbij ook een heel jonge orka te zien was. We vermoeden nu dat de "dolfijnen" die we tijdens de Inside Passage zagen ook orka's zijn geweest. Daarna was er gelukkig ook nog tijd om door te varen naar een plek waar 2 bultruggen waren gesignaleerd door de alom aanwezige andere walvisspotters.
2 bultruggen
We hebben heel wat plaatjes geschoten, maar een echt fraai beeld is toch lastig te maken, want voor je het weet zijn ze al weer onder water verdwenen. Maar we hadden een geweldige ochtend en het was de investering meer dan waard.

Chinese school in Chinatown


Vanmiddag hebben we ons door een watertaxi in de buurt van Chinatown laten afzetten. Daar hebben we een heerlijke lunch van won ton en dim sum gehad, waarbij we ons even weer in China waanden, want het personeel, het eten en de hele aankleding was precies zoals we ons dat herinnerden van 5 jaar geleden.

Het was erg warm vandaag (rond de 30 graden), dus om de drukte en de hitte een beetje te ontvluchten hebben we een bezoekje gebracht aan Miniature World, waar we in ruimtes met airconditioning konden kijken naar mooie miniatuur werelden, poppenhuizen en treintjes. Heel leuk om even een uurtje door te brengen.
Ons hotel (links) bij ondergaande zon
Daarna zijn we in het hotel nog even in het zwembad gaan liggen, want daar was het zeker weer voor. Bij de ondergaande zon hebben we net nog wat koffie zitten drinken aan de haven.

Victoria is echt een leuke stad, hoewel er wel erg veel toeristen rondlopen (waaronder wijzelf). We willen best nog meer zien van Vancouver Island, want we zijn naar onze smaak veel te snel van Noord naar Zuid gereden. Een goede reden dus om nog eens terug te komen hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten