zaterdag 4 augustus 2012

Nationale parken? Je struikelt erover!

Voor vandaag zijn er niet genoeg superlatieven om de omgeving te beschrijven. Vanuit Revelstoke reden we bij heerlijk zonnig weer door respectievelijk Mount Revelstoke National Park, Glacier National Park, Yoho National Park en uiteindelijk Banff National Park. Het ene was nog mooier dan het andere en bij iedere bocht in de weg veranderde het landschap weer en kon je weer nieuwe hoge bergtoppen zien opdoemen. De temperatuur was ook precies goed, wisselend tussen de 16 en 23 graden.

Emerald Lake
In Glacier National Park hebben we vanochtend eerst een korte wandeling gemaakt langs enkele enorm grote ceders. In het Yoho National Park reden we even van de doorgaande weg af naar Emerald Lake en kwamen we nog een natuurlijk ontstane brug van steen tegen die door een snel stromende rivier steeds verder wordt uitgesleten. Onderweg zagen we vlak langs de weg nog een groepje berggeiten, maar we hopen natuurlijk nog veel meer wild te gaan zien.

Lake Louise
In Banff zijn we naar Lake Louise gereden, het meest gefotografeerde meer van Canada, en terecht. Hier werd het wel steeds drukker, want de Canadezen blijken een extra lang weekend te hebben vanwege een feestdag en die trekken er dus ook allemaal op uit. Dat is in de plaats Banff ook wel te merken, maar gelukkig ligt ons hotel niet in hartje stad, maar net iets erbuiten. We blijven hier twee nachten.

Voor morgen hebben we kaartjes geregeld voor de kabelbaan om het park eens van grote hoogte te gaan bekijken en morgenavond doen we nog een wild excursie. Er wordt volop zon voorspeld, dus dat gaat opnieuw foto's om in te lijsten opleveren. Maar je moet er echt zijn, want een foto doet geen recht aan de fantastische natuur hier.

2 opmerkingen:

 1. We zijn even thuis en hebben de verhalen en foto's bekeken. Het ziet er allemaal prachtig uit. Veel plezier.
  Liefs Jan en ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Annet, en Mathijs natuurlijk ;)
  Ik heb nu pas de gelegenheid om je blog te lezen. Wat een pracht reis. Wow! Wat een mooie natuur zeg, das genieten. Leuk dat ik virtueel mee kan reizen.
  Veel reisplezier verder.
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen