vrijdag 10 augustus 2012

Aan het eind van de wereld zijn watervallen

Zwarte beer gezien tijdens de river safari
We reden eergisteren vanuit Jasper naar Clearwater. Halverwege zijn we gestopt om een river safari te doen (tip van @Gscape, waarvoor dank!), waarbij we in een snelle boot de Blue River werden afgevaren op zoek naar beren en ander wild. En we hebben zowaar 3 beren gespot, 1 mannetje en 1 vrouwtje met een jong. Geweldig om ze in hun natuurlijke omgeving wat langs de rand van de rivier heen en weer te zien scharrelen. Ik geloof dat we wel 30 foto's ervan hebben, maar de mooiste staat hierboven. Ook zagen we nog een adelaar hoog in een boom, maar die was te ver weg om goed te kunnen vastleggen helaas.

Na Blue River kwamen we in Clearwater en daar reden we richting het Wells Gray Provincial Park, wat volgens de Lonely Planet gids een echte "hidden gem" is. We wisten ook dat dit zo'n beetje het einde van de wereld is, want we zouden er 2 nachten zonder internet, zonder tv en zelfs zonder gsm-ontvangst doorbrengen. In de Helmcken Falls Lodge, vlakbij de rand van het park, was het dan ook goed tot rust komen, lekker zittend op ons balkonnetje met uitzicht op allerlei vogelsoorten (kolibri's bijvoorbeeld), eekhoorntjes en groene heuvels. Helaas waren er ook zo'n 30 soorten muggen, waarvan ik volgens mij van iedere soort wel 1 beet ergens op mijn lichaam heb zitten intussen.

Dawson Falls
Voordat we het park gingen verkennen hebben we eerst een spuitbus met insectenspray gekocht, want het slappe flesje dat we uit Nederland hadden meegenomen bleek dus niet te voldoen. Niet dat de spuitbus beter was, want de muggen steken gewoon door je broek en shirt heen. Toch hebben we meerdere uitstapjes gedaan en vooral veel watervallen gezien, de ene nog mooier dan de andere. En ergens op een wandelpad lag ook ineens een hoopje verse berenpoep. Dat was wel even slikken...
Helmcken Falls

Vanuit de auto zagen we nog een jonge zwarte beer (die ook bruin kunnen zijn), maar verder geen noemenswaardig wild, behalve dan misschien de bisons achter een hek waar we die avond ook een stukje van voor het diner hebben gegeten bij de Trophy Mountain Buffalo Ranch.

Vandaag reden we weer door, naar 108 Mile Ranch, wat niet zo ver was. Onderweg stonden er rond koffietijd hele grote borden langs de weg met "cappuccino/ espresso, next left"  erop. Dat bleek van een Italiaan te zijn die ons verwende met een prima cappuccino en huisgemaakte cake. De rekening was wel even schrikken, 35 dollar. Oeps! We zijn daarna nog iets van de route afgeweken en hebben bij een meertje een eenvoudige picknick gehouden.

Iets minder glimmende patserbak
Het resort waar we voor 1 nacht zitten is weer prima. We hebben een zeer grote kamer met balkon en hebben vanavond goed gegeten voor 38 dollar. Zo kan het ook, meneer de Italiaan! De patserbak heeft intussen al aardig wat te verduren gehad met verschillende zandwegen en een enkele regenbui en is iets minder glimmend dan toen we hem ophaalden. Morgen rijden we naar Prince George, een wat grotere stad voor hopelijk weer nieuwe avonturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten