dinsdag 7 augustus 2012

Beren op de weg

Zaterdag een dagje Banff en omgeving. We zijn begonnen met de Gondola in de hoop de grote drukte voor te zijn. Vandaag (maandag) is namelijk de nationale feestdag in Canada, dus iedereen heeft een lang weekend en trekt de bergen in. De Gondola gaat Mount Sulfur op waar je een mooi uitzicht hebt over Banff en omgeving.

De Banff Gondola
's-Middags hebben we een stukje gewandeld langs Lake Minewanka en hebben we ons laten lekprikken door de alom aanwezige muggen. Daarna rustig aan gedaan, even in het zwembad gelegen en vroeg gegeten, want we moesten op tijd klaar zijn voor het hoogtepunt van de dag, een wildsafari in de vroege avonduren. En boy oh boy was dat een afknapper! Twee uur lang uit een bus zitten turen op zoek naar wild en alles wat we gezien hebben is 1 hele vos. En dat terwijl we uit het raam van onze hotelkamer gewoon een elk konden zien lopen. Geen aanrader dus.

Uitzicht vanaf de Icefields Parkway
Gisterochtend hebben we Banff vaarwel gezegd en zijn we op weg gegaan naar onze volgende bestemming, Jasper. En om daar te komen volg je de 230 km lange Icefields Parkway, tot nu toe de mooiste bergweg die we ooit ter wereld meegemaakt hebben. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere, en we hebben in een dag meer gletsjers gezien dan de meeste mensen hun hele leven te zien krijgen. Het hielp wel dat het prachtig weer was, dan ziet alles er meteen een stuk mooier uit. En we hebben onze eerste beer gezien! Hij stak op zijn dooie gemakkie de snelweg over, maar was helaas alweer uit het zicht verdwenen voordat we camera's gepakt hadden.

Athabasca Glacier
Onderweg zijn we ook nog op een gletstjer geweest, de Athabasca Glacier aan de rand van de Columbia Icefields. Met een bus met enorme wielen wordt je de gletstjer opgereden waar je even mag rondglibberen en foto's maken. Een hele aparte ervaring.

Vlak voor Jasper nog een paar watervallen bewonderd, de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls. Jasper zelf is best een leuk dorpje, Banff in het klein.

Lake Maligne met Spirit Island
Vandaag een relaxed dagje gedaan in Jasper. Vanmorgen zijn we naar Lake Maligne gereden, zo'n 50 km vanaf Jasper. De weg erheen was ook weer mooi. Op het meer hebben we een boottochtje gedaan wat weer prachtige plaatjes opleverde. Langs de oevers van het meer hebben we voor het eerst een moose gezien (best zeldzaam op deze plek).Beer vastgelegd!
En op de weg terug hebben we weer een beer gespot, ditmaal vlak langs de weg, wat meteen een kleine opstopping veroorzaakte, want iedereen zet meteen zijn auto stil om foto's te maken. Wij ook natuurlijk. De foto's zijn niet geweldig, maar toch, we hebben er eentje vastgelegd.

Elks up close and personal
Vlak bij Jasper moesten we nog een meer bezoeken, want Annet moest en zou op de foto bij Lake Annette. Toen we even langs het meer liepen kregen we nog gezelschap van een drietal elks. Dus we hebben ons portie wild vandaag dubbel en dwars gehad.

Morgen nog verder de rimboe in naar Clearwater. Daar hebben we geen internet, en geen tv. Hopelijk hebben we wel bedden.

1 opmerking:

  1. "een wildsafari in de vroege avonduren" mocht dan wel een afknapper zijn geweest, het levert voor de lezer wel weer een 'geestig' verhaal op: slechts 1 vos HAHA...

    Een dag geen internet en tv voor jullie?? Poehee, een klein dieptepuntje tijdens de trip, alvast veel sterkte bij het doorkomen van deze dag:)

    BeantwoordenVerwijderen