donderdag 2 augustus 2012

Logeer aan een meer

Capilano suspension bridge
Gisteren zijn we vanuit Vancouver vertrokken richting Harrison Hot Springs, een korte rit van ongeveer 150 km. Eerst hadden we nog een stop bij de Capilano Suspension Bridge waar we een paar uurtjes hebben doorgebracht in een mooi aangelegd park met een best wel lange hangbrug, een tree-top walk en een cliffwalk, wat allemaal spannender klinkt dan het is, maar het was in ieder geval nog lekker rustig om half 9 's ochtends toen het open ging. Toen de eerste bussen met krullen werden uitgeladen konden wij weer verder, prima timing.

De patserbak, een Chrysler 300
Toen werd het tijd om de auto eens goed te testen op Highway 1. Conclusie: Het zonnedak kan open, de stereo doet het en hij trekt lekker snel op. Maar ik vind het wel een patserbak. We waren al vroeg in Harrison Hot Springs waar we eerst maar even een stukje langs het meer hebben gelopen. Het hotel zat er vlak bij en het plaatsje is niet zo druk. We wilden ook de hot springs proberen, wat het openbaar zwembad bleek te zijn. Het water was aangenaam warm en we hebben even een uurtje gedobberd. 's Avonds nog schnitzel gegeten bij een Duits restaurant (omdat het kan) en toen ging het licht alweer uit.
Vandaag reden we door prachtige berglandschappen bij zonnig weer richting de volgende bestemming, Penticton. Onderweg hebben we nog een wandeling gemaakt met prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen en mooie bloemenweiden in Manning Provincial Park.
Ook hebben we aardig wat wild gezien, zoals vrij tamme grondeekhoorntjes, chipmunks (wangzakeekhoorn), raven en een Clark's Nutcracker (soort vogel) die we nog niet kenden. Dit is zoals we ons Canada hadden voorgesteld. De enige weg door het park, Highway 3, was helaas nog versperd door een grote truck met hout die volledig op de kop dwars over de weg lag en het hout was op een tegenligger gestort. Een akelig ongeluk. We konden na een tijd stilstaan weer verder.
In Penticton zitten we aan het Okanagan Lake in het Lakeside resort. Prachtige plek, mooi uitzicht, maar ook een stuk drukker dan Harrison Hot Springs. Het kwik is intussen gestegen naar 30 graden, dus er wordt druk in het water gedobberd en langs het meer geflaneerd. Morgen weer verder, naar Revelstoke. Hopelijk houdt het mooie weer nog een tijdje aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten