vrijdag 3 augustus 2012

Upgrades, you gotta love 'em

Vandaag ging de reis van Penticton naar Revelstoke. Het eerste deel van de reis was nogal druk, de snelweg loopt dwars door Kewlona en Vernon, en dat betekende een eindeloze rij stoplichten, winkels, en fast food restaurants. In Vernon nog "even" koffie gehaald bij de Starbucks en we waren duidelijk niet de enigen. Het weer was ook iets minder dan de vorige dagen, af en toe een regenbuitje, maar de temperatuur blijft aangenaam boven de 20 graden. De route naar Revelstoke loopt van meer naar meer en naarmate we Revelstoke naderden werden de bergen weer hoger.

Three Valley Gap
Vlak voor Revelstoke hebben we nog een bezoekje gebracht aan Three Valley Gap, een openluchtmuseumpje met een verzameling voor Canadese begrippen oude gebouwen (eind 19e, begin 20e eeuw), een aantal old timer auto's (waaronder een paar Model T Fords), en wat oude treinstellen. Niet indrukwekkend, maar leuk om even een uurtje in rond te lopen. Veel historischer zal het waarschijnlijk niet worden in Canada.

Hotelkamer met keuken
Ons hotel in Revelstoke, het Sutton Place Hotel, ligt buiten het dorp een stukje bergop. En het is een prachtig hotel! Bij het inchecken worden we getrakteerd op een gratis upgrade, wat betekent dat we een one-bedroom suite hebben betrokken. Je kunt het nauwelijks een hotelkamer meer noemen, het is meer een woning. Zo hebben we een superdeluxe keuken (niet dat we er iets mee doen), een woonkamer met grote televisie en een iPod docking station (dus muziek van iPhone), een slaapkamer met een megagroot bed en een televisie, een entertainment room met nog een televisie, en twee badkamers. Oh ja, ook nog een utility room met een wasmachine en droger. Jammer dat we hier maar 1 nacht blijven.

Terras met uitzicht
Nadat we een beetje gesettled waren in onze kamer woning hebben we heerlijk in de hot tub gedobberd met uitzicht op de bergen, en 's-avonds hebben we gedineerd in het restaurant van het hotel. Morgen door een aantal nationale parken naar Banff.

2 opmerkingen:

  1. Kom nou toch, zo'n geweldig grote keuken en er dan NIETS mee doen.......Matthijs: Ongekroonde koning van het wandelend buffet, trakteer je vrouw op je befaamde 5-sterren soep met ballen en kom uit die luie stoel:) Borrel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben intussen de fluitketel gebruikt en het koffiezetapparaat. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen