donderdag 18 juli 2019

Bali

We wisten het van tevoren, maar toch viel het wel tegen. Bali is gewoon ver vliegen. Maar na bijna 24 uur reizen en een overstap in Dubai kwamen we eergisteren aan en werden we door een mannetje in een luxe SUV naar ons hotel gereden rond 12 uur 's nachts. Het hotel is echt fantastisch, heerlijke grote kamer, een mooi zwembad en veel rust, want onder de 12 jaar kom je er ook niet in. ;-)
De eerste dag hebben we gebruikt om de directe omgeving van het hotel te verkennen. Opvallend is dat er overal tempeltjes en altaartjes zijn waar heel veel offers worden neergelegd en wierrook wordt gebrand. Ook op straat liggen voor winkels en huizen meerdere kleine mandjes met bloemetjes en andere spullen erin, want er wordt 3x per dag  gebeden en daar hoort steeds zo'n offer bij.

Via een kort weggetje naast het hotel sta je al aan het strand, waar allerlei eettentjes en nog meer winkeltjes met toeristenrommel te vinden zijn. Er staat een fijn briesje, dus dat het 29 graden is merk je eigenlijk daar niet. We hebben er intussen al heerlijk gegeten, vooral de rijsttafel (wat trouwens een Nederlandse uitvinding blijkt te zijn) van gisteravond was zeer de moeite waard.
Gisteren hadden we een dagtrip geboekt naar het midden van Bali. We werden door onze gids Dodi opgehaald en hij reed ons de hele dag van de ene naar de andere bezienswaardigheid, vergezeld door zijn vriend "Mr Smith" (geen familie) die ook gids wilde worden en nog Engels moest leren. Ik heb maar niet gezegd dat ik ook lerares Engels ben, anders ben je hele reis woordjes aan het oefenen weten we uit ervaring...
We reden naar een apen reservaat (Monkey Forest), waar Mathijs door diverse makaken werd beklommen. Gelukkig waren ze vrij rustig en bleven ze ook even goed zitten voor de foto.
Daarna reden we door naar Luwak koffieplantage, waar we hebben geproefd van de koffie die is gemaakt van door de civet kat uitgepoepte koffiebonen. Het smaakte eigenlijk best lekker, zeker vergeleken met de andere soorten koffie en thee die we verder nog konden proeven.







Een volgende stop was bij de rijstterassen van Tegallalang, waar we even van het schitterende uitzicht konden genieten, samen met een heleboel andere toeristen, die grotendeels ook met een eigen gids of in een klein busje werden rondgereden.



De lunch hadden we in Kintamani, een dorp aan de rand van de Gunung Batur vulkaan, met ene prachtig uitzicht op de vulkaan en het kratermeer. Het was een buffet met allerlei bekende gerechten die de plaatselijke Chinees ook heeft, maar dan allemaal net even lekkerder.

Na de lunch werden we naar de Tirta Empul tempel gereden, waar we een sarong omgebonden kregen en konden bekijken hoe een rij mensen langs verschillende waterbronnen in het water liep om allerlei zegeningen te ondergaan. De tempel was interessant en onze gids kon ook het een en ander vertellen over het Hindoeistische geloof.

Verder vond hij het vooral ook erg leuk om allerlei Instagram-waardige foto's van ons te maken, want die kon hij ook weer mooi gebruiken om reclame voor zijn tours te maken. We lieten het allemaal maar gebeuren, maar we hebben nog nooit zoveel foto's van onszelf tijdens een reis gehad...

Vandaag brengen we in de middag/avond een bezoek aan de Uluwatu tempel, die vooral bekend staat om de mooie plaatjes die je ervan kan maken tijdens zonsondergang. Morgen hebben we dan nog een tour geboekt waarbij we vooral het dorpse leven en het eten in Bali gaan ontdekken, met een bezoek aan enkele plantages en een heuse kookdemonstratie. Wordt vervolgd dus.

6 opmerkingen:

  1. Genieten maar van van het land en hooplijk lekker eten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie belevenissen en een prachtig land. Veel plezier!
    Groetjes uit Lissabon ( ook leuk!),
    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sturk, waar is jouw Blog? Je zit ook al niet op Faceboek :-)
      Denk aan je xxx

      Verwijderen
  3. Gaaf! We gaan jullie weer volgen. Geniet..........
    ps: waar zijn de reacties van Tineke Plooij?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja, ik mis Tineke nu al. Heel veel plezier daar. Mooi avontuur ook. Geniet daarvan. Groet, Ron

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er allemaal prachtig uit. Geniet ervan.
    Groeten van Jan en ma

    BeantwoordenVerwijderen