vrijdag 21 juli 2023

Kent en East Sussex

De kop is eraf! We hebben de eerste dagen in Kent doorgebracht in een prachtig huisje in een stukje bos bij een huis in Postling, een gehucht in de buurt van de Kanaaltunnel, waar we na 2 uur oponthoud toch nog naar de overkant wisten te komen. De konijntjes huppelden ons tegemoet toen we de weg naar het huisje inreden en elke dag hadden we ook even bezoek van een kitten, die luid jammerend voor de deur stond en om aandacht vroeg. Het was bijna alsof we weer een kat hadden, maar deze hebben we maar niet binnengelaten.

Boshuisje in Postling

Het drukke centrum van Postling
 

We hebben een paar dagen in de omgeving de toerist uitgehangen. De eerste dag reden we naar Dover om daar boven over de White Cliffs te lopen. Er zoemden en fladderden allerlei insecten en vlinders, want overal bloeiden wilde bloemen, prachtig! Oh, en de rotsen waren ook mooi. Daarna hadden we nog net genoeg puf om Dover Castle te bekijken, waar het nog niet druk genoeg was om vervelend te worden. En de zon scheen en het was een heerlijk temperatuurtje, kortom, eerste dag helemaal goed. Die avond aten we ook nog eens een van de beste maaltijden die ik ooit in mijn leven hebt gegeten in de Tiger Inn, niet ver van ons huisje.

White Cliffs of Dover

Dover Castle

St Mary's Church en Roman Lighthouse bij Dover Castle

Op dag 2 reden we naar Canterbury, waar we al wel eerder waren geweest, maar nu deden we een escapetour via de mobiel. Ik had dat vorige week ook met een personeelsuitje in Haarlem gedaan en dat was eigenlijk best leuk. Je loopt van punt naar punt via de kaart op je telefoon en moet bij elk punt puzzels oplossen of vragen beantwoorden. En daar hadden we dan 2 uur de tijd voor. Competitief als we zijn hebben we lekker ergens nog een bakkie gedaan en tikten we 2 uur en 6 minuten als eindtijd aan. Dan maar niet op de Hall of Fame.

Bootjes in Canterbury

The Crooked House, Canterbury
 

Die middag zijn we naar een dierenpark bij Canterbury geweest, Howletts, waar ze veel doen aan fokprogramma's van zeldzame rassen die ze vervolgens ook terugzetten in de oorspronkelijke omgeving waaronder gorilla's, bijzondere luipaarden en olifanten. Ze willen dat zelfs met een completen kudde olifanten van 14 stuks gaan proberen. 

Javaanse langoer bij Howletts

Op dag 3 reden we naar Rye, wat een van de best bewaarde Middeleeuwse Britse plaatsjes is. Het ligt op een heuvel in Oost Sussex en is lekker compact, dus je loopt er makkelijk het helemaal doorheen. De oude straatjes waren prachtig bewaard gebleven, er was geen flatgebouw te vinden. We keken er even rond in een klein kasteel aan de rand en hoorden meer over de geschiedenis bij een model van het plaatsje waar met behulp van licht en geluid een kleine show van werd gemaakt. Heel leerzaam. Het werd wel steeds bewolkter en toen we net weer in de auto zaten begon het te hozen. Dus de wandeling in de buurt van het huisje hebben we maar overgeslagen.

Mermaid Street in Rye

Prachtige huizen in Rye

Kerk en Court House in Rye

 

En toen was het tijd om door te rijden naar onze tweede bestemming, The Cotswolds. Vandaag reden we vlak langs Londen over de M25 en dat ging helaas niet zonder meerdere vertragingen. Halverwege zijn we gaan kijken bij het oudste model village van Groot Britanniƫ, Bekonscot, een soort Madurodam dus, heel kneuterig, maar ook wel leuk. In de Cotswolds is het druk, want de Engelsen hebben ook net vakantie gekregen, maar ons 2e huisje ligt heerlijk afgelegen in de heuvels en vlakbij een mooi wandelgebied. We gaan ons hier wel weer vermaken de komende dagen.

Bekonscot Model Village


The Bothy, huisje bij Winchcombe

Uitzicht over een deel van de Cotswolds bij Winchcombe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten