vrijdag 29 juli 2016

Yellowstone National Park


Na een nachtje in de hoofdstad van Montana, Helena, zijn we snel doorgereden naar het Zuiden, want Helena was niet zo bijzonder en in het Zuiden wachtte Yellowstone, het hoofddoel van onze reis waar we 3 dagen voor uitgetrokken hebben. Onderweg erheen stopten we nog in Nevada City en Virginia City, twee kleine plaatsjes waar de gebouwen uit de goldrushtijd (die slechts 5 jaar hier woedde tussen 1863 en 1868) nog aardig bewaard zijn gebleven. De plaatsjes waren voor toeristen leuk opgezet en er waren genoeg kneuterige winkeltjes en huisjes om even in rond te kijken, maar de mooie natuur lokte, dus door naar Yellowstone!

In het dorp West Yellowstone hadden we voor 4 nachten een hotel zodat we veel tijd in het park door konden brengen. Het staat bekend om zijn natuurschoon, vele diersoorten zoals bizons, beren, rendieren en roofvogels en die hebben we vrijwel allemaal ook gezien. Het meest bijzondere aan Yellowstone is wel dat het eigenlijk 1 grote vulkaan is waarop het ligt. De aarde eronder is voortdurend in beweging en op veel plekken zijn er geologische fenomenen als geisers, fumarolen (even googelen) en bronnen met kokend water of bubbelende modder. Daarin leven soms weer bacteriƫn die allerlei kleuren krijgen, zoals fel oranje. Op allerlei plekken in het landschap zie je ineens weer stoom uit de grond omhoog komen en ruik je een vieze zwavellucht.


1 van de hoogtepunten in het park is de geiser Old Faithful, die iedere anderhalf uur begint te spuiten. Daar moesten we dus wel even langs, en we hebben meteen ook maar even de dichtbij gelegen Old Faithful Inn bekeken, een gigantische houten constructie voor toeristen uit het begin van de 20e eeuw toen het park steeds meer bekend werd. De uitbarsting van Old Faithful was leuk om mee te maken, maar de honderden mensen die er omheen stonden maakten het toch iets minder uniek...

Een ander hoogtepunt in het park is de Canyon of the Yellowstone, waar enkel prachtige watervallen zich in een diepe afgrond storten. De rotsen zijn bont gekleurd en grillig gevormd. Ook hier weer veel toeristen, maar om een mooi plaatje te schieten was er gelukkig nog genoeg ruimte over.

Morgen rijden we door naar het Zuiden, naar Twin Falls. Tot nu toe was de temperatuur van tegen de 30 graden nog net te doen, maar vanaf nu belooft het toch wat heter te worden. Gelukkig zit er airco in de auto en we hebben een piepschuimen koelbox achterin die we elke ochtend met ijs vullen. Geweldige uitvinding!
Hier nog wat extra plaatjes van Yellowstone. Echt ongelofelijk prachtig!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten