dinsdag 31 juli 2012

Vancouver voor beginners

Als je zoals wij maar 1 dag hebt om Vancouver te ontdekken, dan pak je de makkelijke optie: de hop-on, hop-off bus van Bigbus.ca. Deze rijdt langs alle bezienswaardigheden en onderweg wordt er ook nog van alles verteld over wat je ziet. Maar voordat we in de bus konden stappen, moesten we nog wat uurtjes overbruggen, want om kwart voor 7 zaten we aan het ontbijt en om half acht waren we klaar voor onze ontdekkingstocht (jetlag zorgt voor een lange dag om van te genieten), maar de bus begon pas rond 9 uur te rijden.
Totempalen in Stanley Park
We hebben daarom een 2e, en deze keer succesvolle, poging ondernomen om wat van Stanley Park te zien. Om het hele park heen ligt een mooi wandel/fietspad (fietsen is hier echt een rage voor toeristen) en we konden in alle rust genieten van het uitzicht op de skyline van Vancouver. En passant nog even een verzameling totempalen op de foto gezet en in de verte de Lion's Gate Bridge, waar we morgen overheen hopen te rijden als we de stad weer verlaten. En toen was het even zoeken naar de rode Bigbus, die gelukkig ook nog lekker leeg was.

Mathijs onder de indruk van de steamclock
We hebben 2 delen van Vancouver bezocht met de bus, namelijk Chinatown en Gastown, beide de wat oudere delen van de stad. In Chinatown (een van de grootste ter wereld) was het nog erg rustig, te vergelijken met Hong Kong, waar je ook niet voor 11 uur een winkel hoeft te bezoeken, want niks is er open. Dat krijg je dan met je jetlag. De Sun Yat Sen Garden was een mooi stukje groene oase in de stad en deed ook denken aan wat we in China ooit gezien hebben. Tussen Chinatown en Gastown liepen we langs een wat minder toeristisch stukje van Vancouver en moesten we slalommend tussen de zwervers, met karretjes vol blikjes en plastic flessen, drugsverslaafden en algemeen wazige types ons een weg banen. In Gastown was het een stuk drukker op straat,  met hordes toeristen die zich stonden te vergapen aan de ietwat "underwhelming" steamclock (een klok die ieder kwartier een deuntje laat horen met stoomfluiten) en de grote hoeveelheid winkels met toeristenmeuk. We zijn er nog even de Vancouver Lookout op geweest, met de lift naar een uitzichttoren op 168 meter hoog van waar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

Met de bigbus reden we toen terug naar Stanley Park, waar nog de mogelijkheid was om met een andere shuttle het park helemaal rond te rijden. Een klein uurtje moesten we ons toen overgeven aan chauffeur Larry, die vooral bij de Canadese en Amerikaanse passagiers erg in de smaak viel en zelf het hardst lachte om zijn flauwe grappen. 1 voorbeeld: we passeerden een stel op een tandem, Larry sommeerde de mensen te stoppen en vertelde de man voorop dat zijn partner niet meetrapte. Lachen gieren brullen dus. Not. 1 tip dus: als je de Stanley Park shuttle wilt nemen, vraag dan eerst even of Larry dienst heeft.
Vanavond wordt het waarschijnlijk Thais eten, want dat doen we wel een keer altijd als we ergens in het buitenland op vakantie zijn en hier is de keuze qua buitenlands eten echt enorm te noemen, dus ook Thais zit er tussen. Over Sushi bars struikel je trouwens, maar dat is aan ons weer niet zo besteed. Morgen rijden we de stad uit naar Harrison Hot Springs, wat zo'n 125 km verderop ligt. Wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Hallo daar!! Dacht: ga toch eens even een kijkje nemen op jullie blog, zijn vast al vertrokken (wij zijn zelf net terug van weg geweest) en ja hoor...... Jullie zijn er al...Het gaat jullie goed daar lees ik.. Wij zullen jullie blog weer volgen als trouwe tweevoeters....Behoorlijke route te gaan volgens jullie kaartje....Gaaf! Van ons uit in ieder geval alvast heel veel vakantiepret en 'wees wijs op reis'.
    Marco en Judith

    BeantwoordenVerwijderen